Toegankelijkheid

Rolstoelvak Ballons:
Op de Grote Markt wordt tijdens de ballonmanifestatie een afgebakende zone voor rolstoelgebruikers voorzien aan de kant van de Collegestraat.

Rolstoelvak vuurwerk:
Tijdens het vuurwerk is er een voorbehouden vak. Indien u daarvan gebruik wil maken, dient u zich aan te melden om 22u45 aan de ingang voor het stadhuis, kant Parkstraat, waar de containers van de Balloon Office staan. Van daaruit word je begeleid naar de voorbehouden vakken.

Rolstoelvak podium:
Aan het hoofdpodium op de Grote Markt is ook een rolstoelvak. Dit bevindt zich aan de linkerkant van het podium.

Aangepaste Toiletten: 
Voor rolstoelgebruikers zijn er aangepaste toiletten aanwezig aan de afgebakende rolstoelzones op de Grote Markt en op het H. Heymanplein (aan de Castrohof).

Autoparking:
Er worden extra voorbehouden parkeerplaatsen gecreƫerd in de ondergrondse parking, het begin van de Hemelaerstraat en op het einde van de Parklaan, kant Grote Markt, naast de bestaande plaatsen. Opgelet, de plaatsen op de Grote Markt en aan het Sint-Nicolaasplein zijn niet beschikbaar.

Kiss and Ride:
Chauffeurs die andersvaliden met een officiƫle 'mindervalidenkaart' willen afzetten tegen de feestzone kunnen bij vertoon van die kaart tot tegen de feestzone rijden. Dat kan via de Parklaan en via de Onze-Lieve-Vrouwstraat.

Valpreventie:
Er wordt rekening gehouden met de toegankelijkheid van graspleinen en andere festivalsites. Waar nodig worden er hellende vlakken gelegd. Losse kabels worden zoveel mogelijk afgedekt.