Ballonfestival

Geen betere plaats in België om met tientallen ballons op te stijgen dan de grootste markt van het land, die van Sint-Niklaas. Het is een jaarlijks indrukwekkend en kleurrijk schouwspel: luchtballons in vele maten en vormen die het Wase luchtruim kiezen.

Villa Pace festival

Milow! Adamo! The Levellers! Meer dan 40 acts op zes podia! Villa Pace bezet tijdens de Vredefeesten opnieuw het centrum van de stad, met concerten op zes podia en een grote wereldmarkt op en rond het Hendrik Heymanplein.

Nostalgische Kermis

Van 1 tot 3 september is de nostalgische kermis terug! Ga de sfeer van weleer opsnuiven op het Stationsplein, rust even uit op het terras tussen de foodtrucks, of ga met de kinderen langs bij de workshops, een ballonplooier of op een springkasteel.  
 

Ballonloop

Op zondag nodigen de atletiekclubs jullie uit voor hun 5e stadsloop doorheen het centrum van Sint-Niklaas. Ze bieden een parcours aan van 1 km (voor kinderen), 5 km en 10 km.

Terrazza

Je kan tijdens de Vredefeesten nu ook genieten van klassieke muziek. In de tuin van De Salons bevindt zich nu het zesde podium van Villa Pace.

Vuurwerk


Op zaterdag om 23u vormt het uitgelichte stadhuis het schitterende decor voor een muzikaal vuurwerk door één van Belgiës beste vuurwerkmakers, Christophe Byl.
 

Herdenking WO II

Om de bevrijding van de stad tijdens WOII te herdenken, vindt er op zondag een plechtigheid met de oud-strijders plaats. De koninklijke harmonie De kunstvrienden zorgt voor de muzikale omlijsting van de plechtigheden.