U bent hier

 

Kinderprogramma

Vrijdag 6 september

Ballonfestival - vanaf 18.00 uur
Grote Markt

De kleurenpracht van een Grote Markt vol dansende luchtballons, het geraas van de branders en de manden met zwaaiende passagiers die als stipjes steeds kleiner worden in de lucht ... Het ballonfestival tijdens de Vredefeesten doet elk jaar heel wat kindermondjes openvallen en oogjes blinken van verwondering. En zijn de 'gewone' luchtballons niet spectaculair genoeg? Dan zijn er nog altijd de specialevormballons of 'special shapes' die oneindig tot de verbeelding spreken.

Nostalgische kermis - van 16.00 uur tot 22.00 uur
Stationsplein

De authentieke kermis op het Stationsplein is voor kinderen de hemel op aarde. Een kermis betekent luidkeels gillen op de nostalgische rupsbaan, rondjes draaien op de feeërieke zweefmolen of torenhoog de lucht ingaan in het reuzenrad. Op het Stationsplein zou menig kinderdroom misschien wel in vervulling kunnen gaan op de authentieke kermis. Daarnaast zijn er ook tal van gratis workshops te ontdekken! 

 

Zaterdag 7 september 

Ballonfestival - vanaf 07.00 uur en vanaf 14.30 uur
Grote Markt

Nostalgische kermis - van 13.00 uur tot 00.00 uur
Stationsplein

Poppenworkshop Theater Tieret - van 13u30 tot 18u00
Castrohof

Stap mee in de wondere wereld van de poppen. Onder begeleiding van een professionele poppenmaker worden de kinderen ondergedompeld in het figurentheater. De poppenmaker komt met een karrenvracht materiaal. Een halve dag later vertrekken de kinderen met tonnen verbeelding en een zelfgemaakte pop huiswaarts...

OINK - van 13u30 tot 18u00
Castrohof

Het nepvarken OINK van 5 op 11 m is een knappe eyecatcher. Maar de echte act speelt zich af in de buik van het varken. Via de spenen kunnen telkens een tiental bezoekers als ‘biggetjes’ het hoofd door de buik steken om een korte act te bekijken. Daarbij maken ze gebruik van grote varkenspoppen die het bekende Theater FroeFroe voor hen heeft gemaakt.  Verder worden voorbijgangers geamuseerd met marionetten.

Playscape - van 13u30 tot 18u00
Castrohof

Spring en huppel rond in een surrealistisch landschap van touw, ballen en banden. Je springt van hoge bergtoppen in diepe dalen en klautert weer omhoog. Alles kan … maar pas op! Je bent nooit alleen op zo’n playscape. Misschien ontmoet je wel een vriendelijke beer … of een vies monster ?! De kids leven zich uit op een te gekke speelsculptuur (8x8m) van haakwerk en opblaasballen. Intussen kunnen volwassenen lekker loungen in gehaakte hangmatten of zalige poufs.

Trashbeatz - van 13u30 tot 18u00
Castrohof

Wist je dat er muziek in afval zit? Trashbeatz tovert afval om tot knotsgekke muziekinstrumenten en haalt er aanstekelijke deuntjes uit. Deze gemaskerde wezens toveren de gekste dingen uit hun vuilbak. Het publiek wordt ten volle in het spektakel betrokken. Van een levend drumstel tot een swingende xylofoon, alles kan!

Kinderrechtenwandeling - van 14.00 uur tot 16.00 uur
Start aan Sint-Nicolaaskerk

De kinderrechtenwandeling, begeleid door een stadsgids, loodst je doorheen het centrum van de stad. Pittige historische weetjes worden gelinkt aan kinderrechten vandaag. Inschrijven voor vrijdag 6 september via toerisme [at] sint-niklaas.be. Vanaf 7 jaar/gezinnen, maximum 25 deelnemers.

Theater Tieret: Meneer Beer en de Woeste Wolven - van 14.30 uur tot 15.30 uur
Podium Castrohof

Meneer Beer en de Woeste Wolven is een muzikaal bosfestijn voor alle kleine durvers en grote berenvrienden. Dit 'popconcert' is een beestige coproductie met de topmuzikanten van Walrus. Duik mee met Meneer Beer het bos in. Waar Woeste Wolven de muzikale plak zwaaien, Staf de Uil een oogje in het zeil houdt en Eddy De Vos uren kan uitweiden over koetjes en kalfjes.

Kapitein Winokio - van 16.00 uur tot 17.00 uur
Grote Markt

Kapitein Winokio is de gekheid in persoon. Tijdens zijn swingende concert op de Grote Markt buigt hij met alle souplesse bekende dansnummers om tot zijn eigen typische kapiteinsliedjes. Geen enkel muziekgenre gaat Kapitein Winokio uit de weg. Op z’n vertrouwde komieke manier danst en zingt hij erop los op alle soorten liedjes. Aan alle kindjes, mama’s en papa’s: zak zaterdagmiddag om 16 uur af naar de Grote Markt voor het concert van Kapitein Winokio.

 

Zondag 8 september 

Ballonfestival - vanaf 07.00 uur en vanaf 16.45 uur
Grote Markt

Nostalgische kermis - van 13.00 uur tot 21.00 uur
Stationsplein

Ballonloop Kids Run - 13.15 uur
Grote prestaties met kleine beentjes. Op zondag 8 september kunnen kinderen zich van hun sportiefste kant laten zien tijdens de Kids Run van de Ballonloop. De voorbije jaren was de Kids Run telkens een groot succes. Als je kinderen vooraf inschrijft, krijgen ze een echt borstnummer met hun eigen naam op. Achteraf kunnen ze zo fier als een pauw met de medaille om de hals huiswaarts keren. Info en inschrijven op www.ballonloop.be

Theater Tieret: poppenworkshop - van 13u30 tot 17u00
Castrohof

OINK - van 13u30 tot 17u00
Castrohof

Playscape - van 13u30 tot 17u00
Castrohof

Teater de Schizo’s - van 13u30 tot 17u00
Castrohof

Neem een schijnbaar normaal gegeven. Draai driemaal naar rechts en keer binnenstebuiten. Haal er twee hoeken vanaf en u krijgt een wonderlijke verdraaiing van de realiteit. Laat u meevoeren door de Schizo’s Sint-Niklaas in wat u dacht dat u kende, maar waar enkel nog de fundamenten van overeind blijven. Ze nemen u mee naar een realiteit waar alles net iets anders en iets grappiger is. Laat u verrassen en bekijk de dingen eens van een andere kant. Zouden we dat niet meer moeten doen? Gewoon eens kierewiet. U kan verbaasd zijn over wat zich dan allemaal afspeelt.  - Schizowiet Kierewiet van Teater De Schizo’s Sint Niklaas.

The XXL, The XXL One - van 13u30 tot 17u00
Castrohof

Een aanstekelijke smeltkroes van muzikaal vertel- en poppentheater. De hoedenmaker is een echte goedzak: hij is elke dag op zoek naar mensen die hij gelukkig kan maken. Iedereen roept hem toe: ‘heeft u een hoedje dat past bij mijn snoetje?’ Heeft u een hoedje dat past op mijn hoofd?’ Dan duikt de hoedenmaker in zijn kar vol hoedenmakerspullen en maakt hij meteen een hoed die wonderwel past bij je hele persoon. Maar op een dag komt de hoedenmaker in een dorp waar iedereen anders is, waar de sfeer ook anders is en waar elk huisje zijn eigen kruisje heeft. Zal het de hoedenmaker ook hier lukken om de mensen gelukkig te maken?

Speur-, denk- en doe-tocht Open Monumentendag - van 13u30 tot 17u00
Start aan dienst Toerisme

Open Monumentendag een saaie bedoening, enkel voor volwassenen? Helemaal niet! Kom en doe mee met de speur-, denk- en doe-tocht! Tijdens je tocht leer je de mooie oude huizen van de Stationsstraat kennen, vertellen we je over de bevrijding van Sint-Niklaas op het einde van de Tweede Wereldoorlog en tonen we je hoe het oude station en de oude treinen eruitzagen. De speur-, denk- en doe-tocht is ideaal voor gezinnen en start aan de dienst toerisme, Grote Markt 45, waar je een gratis boekje kan afhalen. Je kan zelfs nog een prijs winnen! Ten laatste starten om 17 uur.

Theater Hutsepot, over Hoedjes en Kalfjes - van 15.00 uur tot 16.00 uur
Podium Castrohof

Een aanstekelijke smeltkroes van muzikaal vertel- en poppentheater. De hoedenmaker is een echte goedzak: hij is elke dag op zoek naar mensen die hij gelukkig kan maken. Iedereen roept hem toe: ‘heeft u een hoedje dat past bij mijn snoetje? Heeft u een hoedje dat past op mijn hoofd?’ Dan duikt de hoedenmaker in zijn kar vol hoedenmakerspullen en maakt hij meteen een hoed die wonderwel past bij je hele persoon. Maar op een dag komt de hoedenmaker in een dorp waar iedereen anders is, waar de sfeer ook anders is en waar elk huisje zijn eigen kruisje heeft. Zal het de hoedenmaker ook hier lukken om de mensen gelukkig te maken?

Doorlopend straattheater 
Diverse locaties

Met voorstellingen van Birdies, Struzzo en Passeggiata Veneziana