U bent hier

FAQ

Wanneer vinden de Vredefeesten plaats ?
De Vredefeesten vinden elk jaar plaats tijdens het weekend van de eerste zaterdag van september. Dit jaar vinden de Vredefeesten plaats van vrijdag 3 september tot en met zondag 5 september.

Wat zijn de openingsuren?
De Vredefeesten bestaan uit verschillende programma's zoals het ballonfestival, Villa Pace met concerten, de wereldmarkt, de herdenkingsplechtigheid, ... Het programma van deze onderdelen kan je terugvinden bij 'programma' in het menu.

Waar stijgen de ballonnen op?
Vanwege de huidige situatie zullen de ballonnen niet opstijgen op de Grote Markt. De ballonnen stijgen op van verschillende, geheime locaties die enkel de piloot en passagiers kennen. Je zal het opstijgen van de ballonnen dus niet kunnen bekijken. Maar je zal ze wel zien verschijnen aan de Sint-Niklase hemel.

Mag ik met mijn hond naar de Vredefeesten komen?
Honden zijn niet toegelaten op de feestzones waar het Covid Safe Ticket van toepassing is (Boomfest in het stadspark en de zone op het Heymanplein en Castrohof). Op de Grote Markt zijn honden wel toegelaten. Voor assistentiehonden geldt deze beperking niet .

Door wie worden de Vredefeesten georganiseerd?
De stad Sint-Niklaas staat in voor de coördinatie en de promotie van het stadsfestival. Er zijn echter heel wat onderdelen van de Vredefeesten die door verschillende organisatoren worden gecoördineerd. Zo staat de familie Sax in voor de organisatie van het ballonfestival, zorgt Villa Pace vzw ervoor dat we kunnen genieten van de wereldmarkt en de concerten.

Hoe kan ik contact opnemen met de organisatie?
Via het contactformulier kan u de organisatie bereiken. Een medewerker van de stad bezorgt uw vraag aan de juiste persoon. 

Waar vind ik de uren van de optredens en de concerten? 
De line up en de uren vind je terug op de website van de Vredefeesten of de website van Villa Pace. 

Moet ik tickets kopen?
De Vredefeesten, Villa Pace en BOOM fest zijn gratis. Om naar optredens op de Grote Markt, het H. Heymanplein, het Castrohof of het Park te gaan moet je niet reserveren/geen tickets kopen. Weet wel dat de festivalzones op het H. Heymanpleik, in het Castrohof, en een deel van het park Corona Safe zones zijn, en je hier dus een Corona Safe Ticket of een negatieve PCR-test (maximaal 48 uur) moet kunnen voorleggen. 

Om Terrazza te bezoeken moet je wel een plaatsje reserveren. Schrijf je in via deze link voor zaterdag 4 september en hier voor zondag 5 september.

Vanaf welke leeftijd is er een Corona Safe Ticket nodig?
Iedereen ouder dan 12 jaar (geboortejaar 2009) heeft een Corona Safe Ticket nodig. Kinderen jonger dan 12 mogen zonder bijkomende controle het evenement betreden. 

Is er wifi aanwezig?
De stad Sint-Niklaas beschikt over een gratis stadswifinetwerk. Je kan inloggen op het Stationsplein, in de Stationsstraat en op de Grote Markt.

Is er gratis water beschikbaar?
Op de Wereldmarkt op de Grote Markt is er een waterbar waar je gratis water kan nemen. Deze staat aan de kant van de luifel aan de oversteek naar de Nieuwstraat, ter hoogte van de witte panelen.

Waar kan ik overnachten in de stad? 
Op de toeristische site van de stad kan je een overzicht terugvinden van de verschillende accomodaties. 

Zijn er lockers aanwezig? 
In het treinstation van de NMBS zijn lockers aanwezig. Let wel, het station sluit 's nachts.

Mag ik mijn fototoestel meenemen? 
Dit is toegestaan op alle locaties. Kom je met groot en professioneel materiaal, dan dien je steeds de aanwijzingen van de organisatie op te volgen in het kader van eventuele fotorestricties.

Zoeken jullie nog vrijwilligers? 
De Vredefeesten en Villa Pace in het bijzonder worden georganiseerd door honderden vrijwilligers. Steek je graag de handen uit de mouwen en heb je zin om mee te werken aan dit grootse stadsfestival? Laat je gegevens dan achter via het contactformulier en dan nemen wij contact op met jou als we nog vrijwilligers zoeken.

Ik ben journalist, waar kan ik een persaccreditatie aanvragen?
De persaccreditaties voor het ballonfestival en Villa Pace worden beheerd door het Perscentrum. 

Welk betaalsysteem wordt er gehanteerd op de Vredefeesten en Villa Pace?
Elk plein heeft zijn eigen betaalsysteem. Op de Grote Markt zal je kunnen betalen aan de hand van QR-codes. In het park, op het Heymanplein, en in het Castrohof verloopt het betalen ook cashless. Aan de bars zal je kunnen betalen met je eigen bankkaart, contactloos of via een mobiele betaaldienst zoals Apple Pay. 

Vindt de ballonloop plaats?
De Ballonloop kan helaas niet plaatsvinden tijdens het Vredefeesten-weekend. De combinatie van het sportevent met andere activiteiten maakten de veiligheidsoefening te complex. We bekijken met de organisatie of de Ballonloop op een ander moment kan plaatsvinden.