U bent hier

FAQ

Wanneer vinden de Vredefeesten plaats ?
De Vredefeesten vinden elk jaar plaats tijdens het weekend van de eerste zaterdag van september. Dit jaar vinden de Vredefeesten plaats van vrijdag 6 september tot en met zondag 8 september.

Wat zijn de openingsuren?
De Vredefeesten bestaan uit verschillende programma's zoals het ballonfestival, Villa Pace met concerten en de wereldmarkt, de Ballonloop, de herdenkingsplechtigheid,.. Het programma van deze onderdelen kan je terugvinden bij 'programma' in het menu.

Hoe weet ik of de ballons opstijgen?
Niet bij alle weersomstandigheden kunnen de ballons opstijgen. De meteo wordt nauwlettend opgevolgd en elke beslissing wordt aan het perscentrum doorgegeven. Je vindt de laatste informatie steeds op de Facebookpagina van de Vredefeesten.

Door wie worden de Vredefeesten georganiseerd?
De stad Sint-Niklaas staat in voor de coördinatie en de promotie van het stadsfestival. Er zijn echter heel wat onderdelen van de Vredefeesten die door verschillende organisatoren worden gecoördineerd. Zo staat de familie Sax in voor de organisatie van het ballonfestival, zorgt Villa Pace vzw ervoor dat we kunnen genieten van de wereldmarkt en de concerten en staat de vzw Ballonloop Sint-Niklaas in voor de organisatie van de ballonloop.

Hoe kan ik contact opnemen met de organisatie?
Via het contactformulier kan u de organisatie bereiken. Een medewerker van de stad bezorgt uw vraag aan de juiste persoon. Indien u de organisatie van de ballonloop wenst te contacteren doet u dit best rechtstreeks via hun website.

Waar kan ik overnachten in de stad? 
Op de toeristische site van de stad kan je een overzicht terugvinden van de verschillende accomodaties. 

Is er wifi aanwezig?
De stad Sint-Niklaas beschikt over een gratis stadswifinetwerk. Je kan inloggen op het Stationsplein, in de Stationsstraat en op de Grote Markt.

Zijn er lockers aanwezig? 
In het treinstation van de NMBS zijn lockers aanwezig. Let wel, het station sluit 's nachts.

Mag ik mijn fototoestel meenemen? 
Dit is toegestaan op alle locaties. Kom je met groot en professioneel materiaal, dan dien je steeds de aanwijzingen van de organisatie op te volgen in het kader van eventuele fotorestricties.

Zoeken jullie nog vrijwilligers? 
De Vredefeesten en Villa Pace in het bijzonder worden georganiseerd door honderden vrijwilligers. Steek je graag de handen uit de mouwen en heb je zin om mee te werken aan dit grootse stadsfestival? Laat je gegevens dan achter via het contactformulier en dan nemen wij contact op met jou als we nog vrijwilligers zoeken.

Ik ben journalist, waar kan ik een persaccreditatie aanvragen?
De persaccreditaties voor het ballonfestival en Villa Pace worden beheerd door het Perscentrum.