U bent hier

Coronamaatregelen

Om de Vredefeesten coronaveilig te organiseren, zetten we de praktische maatregelen op een rijtje. 
 
 
Thema's
 

Feestzone: Covid Safe Ticket

DJ tijdens optreden

Als festivalbezoeker van de feestzone Heymanplein en Castrohof of van de feestzone in het stadspark hoef je niet vooraf te reserveren of een ticket te kopen. De toegang is volledig gratis. Je bent welkom met een Covid Safe Ticket, zolang de feestzone niet volzet is.

Waar heb ik een Covid Safe Ticket nodig tijdens de Vredefeesten en Vila Pace?

 • De feestzone Heymanplein en Castrohof;
 • De feestzone in het stadspark.

Bekijk hier de plattegrond

Breng je Covid Safe Ticket mee

Je hebt bewijs van je vaccinatie nodig om de feestzones te betreden. Breng je Covid Safe Ticket mee en toon je QR-code aan de steward ter plaatse.

 • Installeer de CovidSafe-app en haal je coronacertificaten op via de app. (https://covidsafe.be/)
 • Bij het betreden van de feestzone zal een steward je QR-code controleren. Als je geen bewijs van vaccinatie of een negatieve PCR-test kan voorleggen, mag je de feestzone niet binnen.
 • Let op: het is niet mogelijk om ter plaatse een zelftest af te nemen. Zorg ervoor dat je bewijs mee hebt in de vorm van je coronacertificaat.

Wat houdt een Covid Safe Ticket in?

 • Je bent meer dan 2 weken volledig gevaccineerd en hebt een vaccinatiecertificaat;
 • Je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden;
 • Je hebt maximum 48 uur voordien een negatieve PCR-test afgelegd;
 • Je hebt een negatieve snelle antigeentest laten afnemen door medisch personeel die geldig is de dag van de test plus 1 dag.
 • Let op: breng je certificaat mee om de feestzone binnen te gaan. Zonder bewijs krijg je geen toegang tot de feestzones.

Waar vraag ik mijn Covid Safe Ticket aan?

Het Covid Safe Ticket gebruikt dezelfde QR-code als het Europees coronacertificaat. Je hebt geen extra document nodig als je dit coronacertificaat al hebt.

 • Vraag het certificaat digitaal op via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be of MyHealthViewer. Hou je identiteitskaart, pincode en kaartlezer bij de hand of gebruik een geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).
 • Het CST/certificaat voor vaccinatie kun je op vraag per post toegestuurd krijgen. In dit geval bedraagt de wachttijd tussen bestelling en ontvangst 1 week. Neem contact op met de helpdesk van de regio waar je gevaccineerd werd.

Meer informatie over het Covid Safe Ticket lees je hier

Binnen de feestzone gelden de coronamaatregelen rond social distancing of de mondmaskerplicht niet meer.

Ballonfestival

Ballons stijgen op

De ballonnen zullen tijdens deze editie helaas niet vanop de Grote Markt opstijgen. Enkel de piloten en passagiers zullen weten waar de geheime opstijglocaties zich bevinden. Je zal het spektakel dit jaar dus nog niet van dichtbij kunnen meemaken.

Genieten van kleur en special shapes in de lucht kan gelukkig wel en op een volledig coronaveilige manier. We voorzien op de Grote Markt ook een groot scherm. Zo kan je het opstijgen van de ballonnen via livestream volgen.

Grote Markt

Dit jaar gaan er enkele optredens door op de Grote Markt. Villa Pace vzw zorgt daarnaast een horecaterras. Op de Grote Markt gelden de coronamaatregelen die ook van kracht zijn op andere horecaterrassen op dat moment.

Wereldmarkt

De wereldmarkt gaat door op de Grote Markt. In deze zone zijn coronamaatregelen zoals de mondmaskerplicht en social distancing van kracht. We voorzien ook publiekstromen binnen deze zone.  

Ballonloop

De Ballonloop kan helaas niet plaatsvinden tijdens het Vredefeesten-weekend. De combinatie van het sportevent met andere activiteiten maakten de veiligheidsoefening te complex. We bekijken met de organisatie of de Ballonloop op een ander moment kan plaatsvinden.