Praktisch

Hoe geraak ik er?

Naar het festival met de fiets, openbaar vervoer of met de auto.

Ballonfestival

Ik mag meevliegen met een ballon wat moet ik nu doen?

Meer info binnenkort.
Ballonfestival

De luchtballon

Met het boek 'De luchtballon', maken Dirk Heylen en Erika Decock hun intrede in de wereld van de moderne sprookjes. Het boek past perfect in de sfeer van het ballonfestival. De titel, de illustraties en de verhaallijn beelden de afstand en tegelijkertijd ook de verbondenheid tussen de luchtballon en de wereld. 

De luchtballon vertelt het verhaal van een kleine jongen die met zijn papa in hun huis onder een grote rode luchtballon woont, heel hoog in de lucht. Hij is nog nooit in de wereld beneden geweest. Maar wanneer zijn papa ziek wordt, moet hij wel afdalen om een medicijn te vinden. In zijn zoektocht beleeft de jongen allerlei avonturen en ontmoet hij verschillende mensen die hem doen nadenken over goed en kwaad. Het spannende en meeslepende verhaal wordt ondersteund door fraaie illustraties gemaakt door Eric D'hondt. 

Het boek wordt aanbevolen voor nieuwsgierige avonturiers vanaf 7 jaar, maar kan zowel jong als oud bekoren. Waar het voor kinderen als een avonturenverhaal leest, heeft het voor de oudere lezer een mooie 'diepere moraal'.

De luchtballon