Praktisch

Hoe geraak ik er?

Naar het festival met de fiets, openbaar vervoer of met de auto.

Algemeen

Eten & drinken

Op de Vredefeesten is er al een hele tijd een veel breder aanbod aan eten; en door het zeer gevarieerde aanbod is er voor ieder wat wils. Je hebt keuze uit de typische Belgische keuken, allerlei snacks, lekkere pasta's, de wereldkeuken, gezonde tussendoortjes etc. Er zijn ook vegetarische en glutenvrije opties. Verfrissende drankjes zijn verkrijgbaar bij drankstalletjes verspreid over het festivalterrein. 

Eten en drinken

Toegang

De Vredefeesten zijn gratis toegankelijk. Alle concerten kunnen gratis bijgewoond worden. Enkel voor Terrazza dient u een plaatsje te reserveren.

Betalingswijze

Hoe kan ik betalen?

Ieder plein heeft zijn eigen betaalsysteem. Ieder plein is voorzien om contactloos te betalen, alsook om cash te betalen. Je kan aan de bar met cash geld een kaart aankopen. Dit zal duidelijk gemaakt worden op het terrein.

Infostanden

Brochure

Op verschillende plaatsen in de stad zijn grote infokiosken te vinden, waar je een brochure van de Vredefeesten kan terugvinden.

Wil je graag de brochure al op eens op voorhand bekijken? Dan kan je ze hier binnenkort downloaden.

Faciliteiten

Overnachten

Er zijn verschillende mogelijkheden om in onze stad te overnachten. Een overzicht hiervan vindt u op Ontdek Sint-Niklaas.

 

Toegankelijkheid

De hele site is op grondniveau en dus toegankelijk voor andersvaliden. Er wordt rekening gehouden met de toegankelijkheid van graspleinen en andere festivalsites. Waar nodig worden er hellende vlakken gelegd. Losse kabels worden zoveel mogelijk afgedekt. 

Er zijn verschillende toiletzones voorzien. Elke toiletzone bevat ook toiletten voor rolstoelgebruikers. Deze zijn te vinden op de Grote Markt, op het H. Heymanplein, in het Castrohof en in het stadspark. 

Er zijn 3 parkings voorzien voor andersvaliden. Deze vind je op de Parklaan, op het Hendrik Heymanplein (aan de hoek met de Mgr. Stillemanstraat) en de Hofstraat. We voorzien de nodige signalisatie. Om op deze parkings te mogen staan, heb je een mindervalidenkaart nodig. 

Ook voor fietsers zijn er verschillende parkings voorzien. Deze vind je op de Parklaan, aan de Hofstraat en aan de Houtbriel. 

Vrijwilliger worden

Wil jij graag vrijwilliger worden en meewerken aan de Vredefeesten? Dat kan!

Vzw Villa Pace zoekt helpende handen. Vul dit formulier in en wordt medewerken van het grote Stadsfestival van Sint-Niklaas.

Persaccreditatie

Als journalist kan u zich via onderstaande formulier aanmelden voor een persaccreditatie. U wordt per mail op de hoogte gebracht wanneer de accreditatie wordt toegekend en ontvangt nadien de praktische info en uw parkeerkaart.
 
Naam + voornaam
Adres
E-mail
GSM
Media/doel
Perskaart nummer
Eventuele voorkeursdatum ballonvlucht
Leave this field blank

Partners

Partner worden van de vredefeesten? Contacteer ons via evenementen@sint-niklaas.be. Samen bekijken we de partner mogelijk op maat.

Onderaan ziet u de partners van de Vredefeesten.

 

Veelgestelde vragen

Vind hier een antwoord op enkele van de meest gestelde vragen.

Algemeen

Wanneer vinden de Vredefeesten plaats ?

De Vredefeesten vinden elk jaar plaats tijdens het weekend van de eerste zaterdag van september. Dit jaar vinden de Vredefeesten plaats van vrijdag 2 september tot en met zondag 4 september.

Wat zijn de openingsuren?

De Vredefeesten bestaan uit verschillende programma's zoals het ballonfestival, concerten, de wereldmarkt, de herdenkingsplechtigheid, ... Het programma van deze onderdelen kan je terugvinden bij 'programma' in het menu.

Waar stijgen de ballonnen op?

Dit jaar zullen de ballonnen opstijgen vanop de Grote Markt. Je zal ze in kleurrijk zien verschijnen aan de Sint-Niklase hemel.

Mag ik met mijn hond naar de Vredefeesten komen?

Honden zijn niet toegelaten in de verschillende feestkernen tijdens optredens. Dit is niet van toepassing op assistentiehonden, blindengeleidehonden en politiehonden.

Door wie worden de Vredefeesten georganiseerd?

De stad Sint-Niklaas staat in voor de coördinatie en de promotie van het stadsfestival. Er zijn echter heel wat onderdelen van de Vredefeesten die door verschillende organisatoren worden gecoördineerd. Zo staat de familie Sax in voor de organisatie van het ballonfestival, zorgt Villa Pace vzw ervoor dat we kunnen genieten van de wereldmarkt en enkele concerten, Boomfest zorgt voor de concerten in het Stadspark.

Hoe kan ik contact opnemen met de organisatie?

Via het contactformulier kan u de organisatie bereiken. Een medewerker van de stad bezorgt uw vraag aan de juiste persoon. 

Waar vind ik de uren van de optredens en de concerten? 

De line up en de uren vind je terug via de knop programma.

Moet ik tickets kopen?

De Vredefeesten zijn gratis. Om naar optredens op de Grote Markt, het H. Heymanplein, het Castrohof of het Park te gaan moet je niet reserveren/geen tickets kopen. 

Om Terrazza te bezoeken moet je wel een plaatsje reserveren. Schrijf je binnenkort in via de link.

Is er wifi aanwezig?

De stad Sint-Niklaas beschikt over een gratis stadswifinetwerk. Je kan inloggen op het Stationsplein, in de Stationsstraat en op de Grote Markt.

Is er gehoorbescherming voor kinderen én baby’s?

De kinderkoptelefoons zijn ondertussen geen onbekende meer op de Vredefeesten. Hoofdtelefoons diens je echter wel zelf mee te brengen en zijn niet verkrijgbaar op de Vredefeesten

Is er gratis water beschikbaar

Op de Wereldmarkt op de Grote Markt is er een waterbar waar je gratis water kan nemen. 

Waar kan ik overnachten in de stad? 

Op de toeristische site van de stad kan je een overzicht terugvinden van de verschillende accomodaties. 

Ik ben journalist, waar kan ik een persaccreditatie aanvragen?

De persaccreditaties voor het ballonfestival en de concerten worden beheerd door het Perscentrum. Laat je gegevens na via het contactformulier.

Mag ik mijn fototoestel meenemen? 

Dit is niet toegestaan op de concertterreinen. Kom je met groot en professioneel materiaal, dan dien je steeds de aanwijzingen van de organisatie op te volgen in het kader van eventuele fotorestricties.

Zoeken jullie nog vrijwilligers? 

De Vredefeesten worden georganiseerd door honderden vrijwilligers. Steek je graag de handen uit de mouwen en heb je zin om mee te werken aan dit grootse stadsfestival? Laat je gegevens dan achter via het contactformulier en dan nemen wij contact op met jou als we nog vrijwilligers zoeken.

Zijn er lockers aanwezig? 

In het treinstation van de NMBS zijn lockers aanwezig. Let wel, het station sluit 's nachts.

Welk betaalsysteem wordt er gehanteerd op de Vredefeesten?

Elk plein heeft zijn eigen betaalsysteem. Op de Grote Markt zal je kunnen betalen aan de hand van QR-codes. In het park, op het Heymanplein, en in het Castrohof verloopt het betalen ook cashless. Aan de bars zal je kunnen betalen met je eigen bankkaart, contactloos of via een mobiele betaaldienst zoals Apple Pay. 

Vind de ballonloop plaats?

De Ballonloop zal dit jaar plaatsvinden tijdens de Vredefeesten. Meer info hierover op de website bij 'onze feesten'.

Huishoudelijk reglement

Het volgende wordt niet toegelaten op de concertterreinen:
Scherpe voorwerpen, wapens, glas, blik, flessen (glas & plastic), eigen drank, drugs, (professioneel) audiovisueel opnamematerieel, vouwstoeltjes,  parasols, flyers, stickers en ander promotiemateriaal, fietsen.

Honden zijn niet toegelaten op de feestzones. Op de Grote Markt zijn honden wel toegelaten.
Dit is niet van toepassing op assistentiehonden.