Mobiliteit

Met de fiets
De beste en gezondste manier om vlot bij de Vredefeesten te geraken is ongetwijfeld de fiets! De Grote Markt is vanuit alle richtingen goed bereikbaar met de fiets. Er worden extra fietsenstallingen voorzien op de invalswegen: Hendrik Heymanplein, Parklaan, Houtbriel, Sint-Nicolaasplein, Onze-Lieve-Vrouwplein. Met de fietsrouteplanner, www.fietsnet.be, kan je je persoonlijke fietsroute uitstippelen van eender welk fietsknooppunt in de provincie tot bij knooppunt 36. De fietsrouteplanner van Toerisme Oost-Vlaanderen maakt het je heel makkelijk om een fietsroute uit te stippelen. 

Trein en bus
Het stadscentrum is goed te bereiken met het openbaar vervoer. De feestzone ligt op wandelafstand van het treinstation. Ook de bussen van De Lijn stoppen aan het treinstation. Het is 10 minuten (800 meter) stappen van het trein- en busstation of in 4 minuten met een blue-bike (www.blue-bike.be). U bereikt de Grote Markt via de Stationsstraat. Bekijk hier het wandelplanDe bushaltes Grote Markt en H. Heymanplein zijn tijdens de feesten niet in gebruik. Voor een gedetailleerde uurregeling van de nmbs kan u ook terecht op www.b-rail.beJe reisweg met de bus kan je opvragen bij http://www.delijn.be/

Met de wagen
Indien het openbaar vervoer geen optie is en je met de auto naar Sint-Niklaas komt, hebben we enkele tips. 
Tijdens de Vredefeesten worden een aantal straten en pleinen in het centrum van Sint-Niklaas verkeersvrij gehouden. Het is dan ook aan te raden om uw auto aan de rand van de feestzone te parkeren en te voet naar de Grote Markt te wandelen. De dichtstbijgelegen parkings zijn de parkings aan het station: Station, Stationsstraat en Noordlaan. Volg de parkeergeleidingsborden naar het station. Het station ligt op wandelafstand (800m) van de Grote Markt. Bekijk hier het wandelplan. Op zondag kan u gratis parkeren aan het Shopping Center Waasland. 

Kom je vanuit Antwerpen via de E17?
Neem op de E17 afrit 15 (Sint-Niklaas centrum) richting Dendermonde/Hulst/Temse/Sint-Niklaas en voeg in op de Prins Alexanderlaan (N16) richting Sint-Niklaas. Je blijft steeds rechtdoor rijden, rijdt rechts van de tunnel en slaat rechtsaf aan het rond punt. Via de Singel rij je richting de parkings aan het station. Volg het parkeergeleidingssysteem. 

Kom je vanuit Gent via de E17?
Neem op de E17 afrit 14 (Sint-Niklaas west) richting N41Hulst. Neem tweede afslag op de rotonde naar de N41. Daarna neem eerste afslag op de rotonde naar de Leon Scheerderslaan/R42. Rij over de Spoorweglaan en de Kleine Laan, waarna u kan kiezen tussen:
- de parking Stationsstraat op het Stationsplein (blijf bovengronds rijden)
- de parking Stationsplein (via de tunnel en neem laatste afslag op het rond punt naar de ingang van de parking)
- of rij verder naar parking Noordlaan (door de tunnel, op het rond punt tweede afslag, aan de lichten naar links en onder de spoorwegbrug naar links en meteen terug naar links de Noordlaan in).

Kom je vanuit Brussel via de A12?
Neem op de A12 afrit 7 (Breendonk) richting N16 (Sint-Niklaas/dendermonde/Puurs). Blijf de N16 volgen, voorbij Temse, voorbij het kruispunt met de E17. Je blijft steeds rechtdoor rijden, rijdt rechts van de tunnel en slaat rechtsaf aan het rond punt. Via de Singel rij je richting de parkings aan het station. Volg het parkeergeleidingssysteem.

Alcoholcontroles – Samen voor rijden zonder alcohol
De politie doet alcoholcontroles. Drinken en rijden gaan niet samen.