Castrohof

Kinderdorp Castrohof

Baraque Future

Theater Tieret, zaterdag 2 september tussen 14.30 uur en 18.30 uur en zondag 3 september tussen 14.00u en 17.00u. (doorlopend voorstellingen van 15 min.)

Kom binnen, we hadden u verwacht. Of nee… nee, wacht nog even. Trek uw schoenen uit en maak uw hoofd leeg, helemaal. Want eens ge hier binnen zijt, zal niets nog zijn zoals het was. Hier binnen start de toekomst, uw toekomst. Schuif stilletjes binnen en zet uw ogen en oren open, want hier binnen wordt alles anders. Dus kijk nog even om, naar alles wat was en kom dan maar binnen. Of nee… nee, wacht! Uw schoenen…

 

Poppenworkshop

Theater Tieret, zaterdag 2 september van 14.30 uur tot 18.30 uur en zondag 3 september van 14.00u tot 17.00u.

Stap mee in de wondere wereld van de poppen. Onder begeleiding van een professionele poppenmaker worden de kinderen ondergedompeld in het figurentheater. De poppenmaker komt met een karrevracht materiaal. Een halve dag later vertrekken de kinderen met tonnen verbeelding en een zelfgemaakte pop huiswaarts...

 

De Rode Aarde

Compagnie Puurlain, zaterdag 2 september van 14.30u tot 18.00u en zondag 3 september van 14.00u  tot 17.00u.

Boven op een bol ontstaat langzaam een nieuwe planeet met bergen, bomen, beestjes, huizen, havens… Iedereen die wil, langskomt, en meespeelt, kneedt uit gele, zwarte, witte en rode klei samen aan een nieuwe wereld. Een wereld vol verrassingen en mooie momenten.

 

Archeo Loco

Compagnie Puurlain, zondag 3 september tussen 14.00 uur en 17.00 uur.

Laat je verrassen (en vooral bij de neus nemen) door de eminente professor (en gediplomeerde deugniet) Dré. Speciaal voor jullie, heeft deze archeoloog enkele markante vondsten terug onder het goudgele Saharazand verstopt. Aan jou de kans om ‘de stiel’ te leren, om dit woestijnzand tijdens een korte universitaire opleiding schepje voor schepje weer weg te halen en je bachelor af te ronden met het een historische proef om U tegen te zeggen én met een (door de professor gesigneerd) diploma om boven uw bed te hangen.

 

Workshops zeefdruk

Spektrum, zaterdag 2 september tussen 14.30 uur en 18.30 uur.

Het jaarthema EN ROUTE vormt een rode draad en er wordt samengewerkt met jongeren van Minor Ndako en het Rode Kruis Opvangcentrum Westakkers. De resultaten mogen meegenomen worden naar huis.