Iedereen aan boord

Wereldmarkt

Verspreid op het festival

Wat is de Wereldmarkt

Welkom! Benvenuto! Willkommen! Bienvenue! Hoş geldin! أهلا بك! Bienvenidos! Vítejte!

Ook dit jaar zijn jullie allemaal welkom op onze wereldmarkt! Reis, zonder het vliegtuig te moeten nemen, naar culturen van over de hele wereld!

Op de wereldmarkt vind je zowel eetstanden als infostanden.  Zo kan je je buik rond eten, bijleren over de verschillende culturen en kennis maken met lokale initiatieven. Ben je geïnteresseerd in de pracht en praal van de onderwaterwereld? Wil je bijleren over hernieuwbare energie? Wil je kennis maken met het muziekonderwijs in de favela van Granja? Of heb je altijd al een spel over Tibet willen spelen? Neem dan zeker een kijkje op de wereldmarkt!

Op vrijdag 2 september van 18 uur, zaterdag 3 september vanaf 13 uur en zondag 4 september vanaf 13 uur welkom!

Wereldkeuken

Iedereen aan boord

Het jaarthema en de slogan voor de wereldmarkt dit jaar “Iedereen aan boord” vindt een brede aansluiting bij het beleidsprogramma van de stad en staat ook in verbinding met het overkoepelende thema “water” dat centraal staat in Sint-Niklaas deze zomer. Een thema rond water is ook nauw verbonden met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) waar we op z’n minst tot 2030 met de stad aan werken, onder andere SDG nummer 6 Schoon water is direct gelinkt.

Zowel de leden van de werkgroep rond het inhoudelijk thema als de verenigingen konden linken zien met ‘water’ en hun werking. De slogan is ook bedoeld om opnieuw zo breed mogelijk te kijken en toe te passen op een manier dat het jouw vereniging verrijkt.

De deelnemers aan de wereldmarkt kunnen het thema zichtbaar maken in hun stand, in het Rode Draad-spel, in de informatie die je meegeeft aan de bezoeker… kortom we zien graag een wereldmarkt waarin het thema voor de bezoeker duidelijk is dus doen we een oproep aan alle standhouders om dit thema zichtbaar te maken en ook deel te nemen aan het Rode Draad-spel, een spel langsheen verschillende standhouders op de Wereldmarkt. Met het spel proberen we spelenderwijs kinderen en ouders te sensibiliseren.

Iedereen aan boord

Programma

Animatie

Animatie op de wereldmarkt kan natuurlijk niet ontbreken. Neem op zaterdag- of zondagnamiddag deel aan een workshop van de Zonfabriek of van Puurlain.

Laat je helemaal omtoveren door de grimeurs en de gekke kapsels.

Theater Hutsepot maakt vanaf 13:30 uur het podium onveilig op zaterdag- en zondagnamiddag.

Deelnemende standen

De deelnemende standen vind je hieronder. 

Deelnemerslijst
Wereldmarkt
Wereldmarkt
Wereldmarkt
Wereldmarkt
Wereldmarkt
Wereldmarkt
Wereldmarkt
Wereldmarkt
Wereldmarkt
Wereldmarkt
Wereldmarkt