urban

Urbanplein

Urbanplein
Urbanplein
Social media sharing

Urbanplein

Kick je op het verleggen van je grenzen en ben je vaak buiten te vinden? Dan is het Urbanplein op zaterdag- en zondagnamiddag vanaf 14.00 tot 17.00 uur de place-to-be! We toveren het Stationsplein op zaterdag- en zondagnamiddag om tot urban setting waar je kan proeven van tal van urban sports. Urban sports zijn stoere sporten waarin je veel van jezelf kwijt kan, en die beoefend worden in de straten van de stad.

Een echte Hip Hopper  word je met de workshop Hip HOP van HIP HOP Unite. Zij leren jou de coolste dansmoves en leren je hoe je jouw lichaam perfect onder controle houdt.

Ook zevenvoudig Belgisch kampioen flatland BMX Gilles Van de Sompel leert je graag zijn coolste tips & tricks. Met de workshop skating kruip je in de huid van de welbefaamde skater Tony Hawk. Je leert er hoe je een ollie doet of hoe je indropt van een skateramp.

Creatieve breinen zijn ook welkom! Heb je de verschillende muurschilderingen doorheen de stad al gezien? Met de workshop streetart leer jij hoe je zelf zo een kunstwerk kan maken.

Toch meer in voor een potje voetbal? Daag je vrienden dan uit voor een voetbalmatch in de pannakooi.

urban

Hoe geraak ik er?

Naar het festival met de fiets, openbaar vervoer of met de auto.