Foor

Activiteiten

Verspreid op het festival

Activiteiten

Tijdens de Vredefeesten kan je nog aan tal van andere activiteiten deelnemen. Hier vind je  binnenkort een overzicht.

Herdenking WOII

Om de bevrijding van de stad tijdens WOII te herdenken, vindt er op zondag een plechtigheid met de oud-strijders plaats. De koninklijke harmonie De kunstvrienden zorgt voor de muzikale omlijsting van de plechtigheden.

Misviering
Op zondag 4 september om 9 uur in de Hoofdkerk ter herdenking van de gevallen oorlogsslachtoffers. Genodigden die de misviering niet wensen bij te wonen verzamelen in het stadhuis.

Optocht en bloemenhuldes
09.45 uur: optocht naar het Heldenmonument op de Houtbriel, het Brits monument op de hoek Parklaan-Kokkelbeek en het monument van de Brigade Piron op het H. Heymanplein.
Aansluitend plechtigheid aan het gedenkteken van de gevallen weerstanders in Belsele en aan het Pools monument op het O.-L.-Vrouwplein.

Ballonwandelingen

De sfeer van de jaarlijkse Vredefeesten willen we ook in deze tijden tot leven brengen. Daarom organiseren we een ballonwandeling. In kleine, veilige groepjes wandel je in het spoor van onze lokale luchthelden en ballonvaartpioniers. De groepjes worden vergezelt van een gids die tal van anekdotes en wetenswaardigheden vertelt over de ballonnen toen en nu.

Er zijn wandelingen op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 september. Vrijdag starten we om 18.30 uur. Op zaterdag en zondag starten we om 14.00 uur.

Om deel te nemen aan één van onze wandelingen is een inschrijving vereist (2,50euro/pers.) Inschrijven kan hier vanaf maandag 8 augustus of op de dag zelf bij toerisme Sint-Niklaas. Gelieve op de dag zelf 1 uur op voorhand in te schrijven.

Verder info over de wandeling kan je verkrijgen bij de dienst Toerisme 03 778 35 00.

Animatie

Tijdens de Vredefeesten zorgen we het hele weekend lang voor animatie in de feestzone.  Artiesten en kunstenaars brengen verwondering bij jong en minder jong met kinderanimatie, straattheater en muziek. De straattheaterartiesten zorgen ook ‘s avonds voor avondanimatie. Sfeer en ambiance in de stad, daar mag je op rekenen. 

Kermis

Ook de kermis keert terug naar de Vredefeesten. Kermis betekent steeds plezier voor groot en klein! De kermis vindt plaats rond de Grote Markt. Naast de kermis, kan ons jong geweld zich ook uitleven op de speeltuin op het Sint-Nicolaasplein. Genieten van een gezellig terrasje op het kleurrijk aangeklede plein kan ook nog steeds tijdens de Vredefeesten. 

Openingsuren kermis

Op vrijdag 2 september opent de kermis om 18:00 uur. Op zaterdag 3 en zondag 4 september opent de kermis om 13:30 uur. 

Vredesprijs

Net zoals vorig jaar, wordt er ook dit jaar een vredesprijs uitgereikt. De uitreiking zal plaatsvinden op zondag 4 september. 

Meer informatie i.v.m. uren en locatie volgen binnenkort.

Animatie
Animatie
Animatie
Animatie
Animatie
Kermis
Kermis
Animatie
Animatie